Saturday, May 2, 2009

08 Kansas



Kansas. (18.04.09)

Peale Missourit tuli siis Kansas aga seda mitte kauaks sest Route 66 läbib Kansasest ainult alumist paremat nurka, mis tähendas et selles osariigis viibisin umbes pool tundi. Pigistasin ikka mõned pildid teha, et märk maha jääks aga ega seal suurt miskit polnud. Vähemalt see tee, mis seal läbitud sai tundus sealne ümbrus kaunis nutune. Ei tea kas sellest võib mingeid püsivamaid järeldusi kogu Kansase suhtes teha või mitte aga suht trööstitu see kant oli mille ma läbisin.Nii et kansas oli minu jaouks lihtsalt drive through, peatusin ainult ristteedel.
Kuna see Kansas nii nutune tuli siis panen paar rida muud teemat kah siia.
Lühidalt veelkord Route 66st. Algusaastaks võiks siis pidada 1926 millal siis valmis esimene main higway from east to west (or opposite way), läbides kokku kaheksat osariiki. Alustades idast on need Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, California. Kokku rohkem kui miski 2400 miili. See aastaarv on antud sellisena sest sel aastal liideti kokku ühtseks tervikusk olemasolev teedevõrk koos uute teelõikudega nii, et moodustus ühtne tervik.Alguspunkt on Chicagos Adams streti ja Michigani ave nurgal, neile kes läände suunduvad. Neile kes läänest tulevad on lõpppunktiks Jackson streeti ja Michigani nurk, või siis Jackson streeti ja Lake shore drive´i ristumiskoht. Võta siis kinni kus, vastava märgistus on neil tänava nurkadel kus, kus Michigani ave ristub siis kas Jackson või Adams street´iga.
Loomulikult ei ole Route 66 läbimine parim võimalikest variantidest sõita läbi USA kuid kindlasti on see omamooni palveretk paljudele kes selle ette võtavad kas tsikli või autoga, ning peab ütlema, et ega neid vähe pole. Lihtsalt kui väike seiklus.
Tänase päeva seisuga on 85% vanast teest kergelt läbitav,osaliselt siis on teed (eriti vanemad lõigud) ka erakätes või siis lihtsalt läbimatuks muutunud, nig osaliselt on vana tee tänaste highway´de alla kadunud. Ametlikust teede nimekirjast kustutati Route 66 1985, aga juba varem oli ta oma tähtsust kaotamas uuele teedevõrgustikule. Teisiti öeldes 1985-st aastast alates Route 66 enam USA road mapilt ei leia, vaid see kannab uut märgistust, mis siis sõltuvalt piirkonnast varieerub kuidas iganes. On kuidas on aga Route 66 aka Mother Road on siiani üheks Ameerika ikooniks ja meelitab kohale küll kohalikke kui välismaiseid tegelasi keda erutab pisut selle tee läbimine. Eks igaüks, kes selle tee ette võtab läbib seda omamoodi, mina otsustasin seda teha nii stiilselt kui mulle tundus, kasutades selleks nn klassikut transpordivahendina ning loobudes igasugustest tänapäevastest elektroonilistest abivahenditest. Samuti otsustasin võimlusel pühenduda päris algupärastele teeosadele, mis võib tähendada ka päris mahjäetud ning kruusaseid-poriseid teelõike.

No comments:

Post a Comment