Friday, April 24, 2009

05 Chicago

Chicago.
Sai siis õhtul kodutööd tehtud ja bronnitudkoht Best Western Northen (Ohio st.) hotllis. Koht oli hea ja mis peamine net ja parkimine kah ilma lisatasudeta. Päris paljud hotellid kesklinnas olid aga sellised kus parkimise ja/või neti eest taheti lisa. Parkimine kuni 50 USD ja net kuni 10 USD, leidsin, et selliste asjade eest lisa ei taha maksta.
Hotelli bronn kinnitatud siis võtsin abiks Google Earth ja tegin endale roadmapi asukohast kus olin kuni hotellini. Polnudki väga hull teekond.
Hommik aga üllatas. Vihm ja vastikult külm tuul. Kui Chicago poole sõitsin siis raadios räägiti, et Tennessees oli tornaado siis jõudis lõplikult kohale, et praegu just see aeg kus ilm suht ebastabiilne nii põhjas kui lõunas ning üllatusi võib olla küll ja küll.
Egas midagi sai asjad autosse sebitud läpakas istmele kaarti näitama, kuna printerit polnud siis pidi läppar lihtsalt staatilist pilti näitama.Ja siis teele.Aega võttis see miski poolteist tundi kuna peaaegu tunnikese veeresin ummikutes.
Hotellis regamine tehtud ja natuke endaga aru peetud siis pikendasin seal viibimist ühe päeva kuna tahtmine Sears Towerit külastada oli suur aga sihukese ilmaga polnud isegi maja kõrgemat osa näha. Ka hoopis madalamad majad olid pilvedes. Passisin mõnda aega hotellis kuni ilma paranemiseni. Vähemalt vihma varsti enam nii kõvasti ei sadanud ja sai siis kolama mindud.
Alustuseks võtsin suuna Michigani avenüüle kuna see pidi mingi populaarne shoppingu keskus olema. Ei mina saanud aru mida seal shoppata oli või miskit või ma lihtsalt ei saanud sellest aru aga muus mõttes oli huvitav ikkagi. Võtsin suuna lõunasse rohkem kõrgete majade suunas. Need olid ikka huvitavad vaadata, mis sest et ilm tegi mis suutis, et segada seda jalutuskäiku. Sai seal betooni ja klaasi vahel päris üksjagu jalutatud kuni lõpuks ikka parajalt külm hakkas ja mingisse kohvikusse end maandasin. Kui olin jälle konditsioonis edasi liikumiseks võtsin suuna hotelli poole tagasi. Vähemalt pilt oli ees kus miskit asus. Huvitav aga oli see, et rahavapoolest oli õhtune aeg suht rahvavaene seal. Ju ilm polnud see ja turiste kah sel ajal veel vähevõitu. Kuna tekksi tunne, et tahaks miskit süüa siis enne olin tähele pannud, et hotelli lähedal on üks hiinakas, kus kohast siis sai endale take away võetud. Hotelli jõudes oli muidugi üllatus see, et see kogus mida mulle 11USD eest andis oli paras tegelikult 2-3 inimesele aga mis mul sellest enam. Mina nautisin oma õhtusööki.
Enne hotelli, õigemini üks blokk hotellist eemal avastasin autoremonditöökoja kuhu plaanisin siis hommikul visiidi teha. Autol õlivahetus plaanis juba Denverist saadik ja miks mitte kasutada võimalust seda seal kasutada siis.
Õhtul veetsin pisut aega netis, et leida sobiv pood kus kohast videokaamera leida. Paar kuud varem kadus Eestist ostmise tuhin peaaegu hetkega kui nn sõbrahind oli rohkem kui kolmandik kõrgem kui amazonis. Leidsingi sobiva isendi varsti ja võib öelda, et eks proovige Eestist HD kaamera saada natuke rohkem kui 7K eesti raha eest. Siis jälle googliga kaart valmis ja homset päeva ootama.
Teisipäev (s.t. Terve nädal juba Eestist eemal) algas pisut parema ilmaga, kuigi veel sadas kergelt olid pilved märgatavalt kõrgema.
Kui lõpuks olin valmis liikuma seadsin sammud remonditöökotta uurima kas võtavad töö ette. See läks lihtsalt, olid kohe nõus tegema, seega läksin ja võtsin auto parklast ja sõitsin need mõnisada meetrit kohale. Läks miski pool tund ikokku seal. Aga lõbusam pool oli see, et nagu varem mainitud läheb mustanahaline ärevile kui Caddyt näeb. Vähemalt selles töökojas oli neid mitu ja ükski neist ei jäänud ükskõikseks aga nende kõige suurem caddy lemb saabu hiljem ja siis läks õige kino lahti kui mees lausa oigas vaimustusest. Varem olin tema kohta kuulnud seda, et tal endal ka miski Caddy olemas aga nagu korralikule mehaanikule kohane olla team auto mootor OK aga see mis ümber mootori on pidi välja nägema nagu “rustball”. Igatahes küsiti selle tüü eest 33 USD suurune summa, mis oli hämmastavalt võike. Tea, kus Eestis selle raha eest keegi liigutama hakkaks?!
Peale seda võtsin suuna kuhugi Chicago äärealadele leidmaks Best Buy nimelist poodi. Polnudki väga keeruline. Aga sain kogemuse, et ka Chicago tänavad võivad sisaldada selliseid auke kus võib põhjapeale kinni jääda. Mul läks õnneks aga kaks eesmist autot panid sealt läbi kohutava krigina saatel. Kamera ost sujus igati ok, ning siis tagasi hotell ning peale seda linna peale laiama.
Pagan, kuigi vihma enam ei tulnud oli siiski vastikult külm aga sellegi poolest tuiasin pisut või natuke rohkem kui pisut ringi. Nägin ära ka “Tuvikeste” purskaevu mis asub suht järve ääres ja sealt sirgelt Sears Toweri poole.
Enne seda otsisin üles ka City Hall´i, mis teatavasti seaotud filmiga The Blues Brothers, ehk see hoone kuhu peategelased tormasid oma 5000USD suurust maksuraha viima nii, et kogu osariigi politsei neil sabas jõlkus ning kus Steven Spielberg oma võileiba nosides selle raha ka vastu võttis.
Ok, Sears Tower jättis päris kobeda mulje. Lõpuks kui lifti sai ronitud teadmisega, et selle päeva kõrgeim punkt on 99s korrus (muidu vist 103s korrus), läks sõit üles poole lahti. Pagan, vähem kui minutiga oli lifti täis rahvast kohal.
Edasi sai juba linna vaadet nauditud, ja peaks ütlema, et kuigi ümbruses oli kõreid maju kõllaga sai kõigile neile ülevalt alla vaadatud :D. Pole kusrsis kuidas 103s korrus välja näeb kuid 99s oli kinnine vaateplatvorm ja seal oli päris mõnus olla, vastasel juhul oleks vist väga väga külm hakanud.Kui lõpuks sai üleval olemisest siu täis ja uuesti tänaval oldud kolasin lihtsalt siin ja seal ja nautisin vaadet mida pilvelõhkujate vahel on võimalik nautida.
Edasi tegin võikese peatuse hotellsi ning õhtlu miski aeg peale üheksat läksin veel kord tuledesäras towndown´i nautima. Üllatas see, et rahavast ikka väga vähe liikvel oli. Ootasin vähe rohkemat seltskonda tänavatel kohata aga kaunis suur tühjus valitses seal. Sai siis oma paar tunnikest siin seal oldud kuniks tee jälle hotelli poole viis, et siis hommikul alustada missiooniga, milleks sai üldse see teekond ette võetud, ehk siis Route 66.

2 comments:

  1. Gunn võiksid vabalt kirjanikuks saada -
    väga muhedalt kirjutatud.
    Bruce.

    ReplyDelete
  2. Ole sa tänatud hea sõna eest. Edaspidi püüan arvestada sellega.

    ReplyDelete